W minionych dniach odbył się tour po obiektach Jabłkowego Partnerstwa celem przygotowania materiałów fotograficznych dań z karty „Jabłko na Widelcu”.
Sesje zdjęciowe zostały wykonane przez Agatę Witowską – eksperta ds. fotografii kulinarnej i autorkę bloga kulinarnego www.kulinarneprzygodygatity.pl
Działanie zostało przeprowadzone w ramach projektu „Największy Sad Europy – rozwój partnerstwa Jabłkowa Warka.
– Kulinaria są nieodzownym elementem Jabłkowego Partnerstwa i wyznacznikiem Szlaku Jabłkowego i całego regionu. Cieszymy się, że obiekty z regionu tak chętnie włączyły się w akcję „Jabłko na Widelcu” i przygotowały wyśmienite dania z jabłkiem w roli głównej – mówi Marzena Pawłowska, koordynatorka Projektu.
Kolejnym etapem działania będzie wydanie kart promocyjnych obiektów, które serwują dania z karty „Jabłko na Widelcu”. Poniżej mała zapowiedź…
Projekt został dofinansowany ze środków Programu Lokalne partnerstwo PAFW – Program Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce. Kwota dofinansowania: 10 000,00 zł.