Informujemy, że zgłoszenia w konkursie „Jabłko na widelcu” organizowanym przez Warecki Szlak Jabłkowy przyjmujemy do 27 września br.
Celem konkursu jest przyznanie certyfikatu „Jabłko na widelcu. Certyfikowany produkt lokalny” na okres 1 roku.
Adresatami konkursu są obiekty gastronomiczne i przedsiębiorstwa przygotowujących dania/produkty z wykorzystaniem jabłek z regionu powiatu grójeckiego.
Produkty kulinarne można zgłaszać w każdej z poniższych kategorii:
- Zupa jabłkowa
- Danie główne
- Deser
- Przystawka
- Gościniec z podróży / Do koszyka*
*Kategoria „do koszyka” dotyczy wszystkich produktów, które turysta może zabrać ze sobą np. zamknięte w słoiku, butelce, opakowaniu papierowym itp. Chodzi o trwałe produkty, których zwykle nie konsumuje się na miejscu, również traktowane jako kulinarna pamiątka.
Nagrodą w konkursie jest przyznanie certyfikatu „Jabłko na widelcu” dla jabłkowych potraw / produktów oraz prawo do oznaczenia obiektu grafiką „Jabłko na widelcu”.
Certyfikaty zostaną wręczone podczas jednego z wydarzeń na Szlaku Jabłkowym – np. Zimowa Odmiana. Przyznaniu certyfikatu będzie towarzyszyć kampania promocyjna w mediach społecznościowych i lokalnej prasie.
Zgłoszenia potraw / produktów przyjmujemy do 27 września br na adres mailowy: warka@stowarzyszeniewarka.pl
Formularz zgłoszeniowy – Jabłko na widelcu